Liderul nord-coreean ia în considerare ”măsuri severe de cel mai înalt nivel” împotriva SUA

22 sep 2017 Autori: Olimpia Nicolae , Mediafax

Kim Jong-Un, liderul Coreei de Nord, a declarat vineri că Phenianul va lua în considerare ”contra-măsuri severe de cel mai înalt nivel” împotriva Statelor Unite ca răspuns în faţa ameninţărilor preşedintelui american, Donald Trump, informează Reuters.

Preşedintele american, Donald Trump, a avertizat marţi, în discursul rostit la ONU, că va "distruge" Coreea de Nord în cazul în care liderul regimului de la Phenian, Kim Jong-Un, va asuma "misiunea sinucigaşă" de a ameninţa Statele Unite.

”Remarcile sale m-au convins, mai degrabă decât să mă înspăimânte sau să mă oprească, că drumul pe care l-am ales este corect şi că este cel pe care trebuie să-l urmez până la capăt”, a afirmat Kim în cadrul unei declaraţii făcute publice de agenţia de ştiri KCNA.

”Ca bărbat din Republica Populară Democrată Coreeană şi în numele demnităţii şi onoarei statului şi poporului meu, şi din partea mea însăşi, îl voi face pe cel ce deţine prerogativele comenzii supreme ale Statelor Unite să plătească scump pentru discursul său”, a adăugat liderul nord-coreean.

 
Cuvinte cheie:
COREEA DE NORD
, SUA
,
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide