Business Internaţional

Lidl interzice accesul românilor într-un magazin din Franta

 Lidl interzice românilor să mai intre într-un magazin din Franta

Autor: Cristina Roşca

22.02.2012, 14:13 10579

Un magazin Lidl din oraşul francez Toulouse refuză să mai permită accesul în magazin românilor, în special celor de etnie rromă, care locuiesc într-un spaţiu improvizat din apropierea magazinului, potrivit site-ului rtl.fr.

Acultaţi reportajul postului de radio RTL Franţa

Site-ul mai spune românii nu au voie să cumpere produse din magazin nici măcar cei care au bani să plătească. Astfel, cei care reuşesc să intre în magazin şi îşi fac aici cumpărăturile, odată ce ajung la casă casiera le spune că nu îi poate servi.

Directorul de magazin îşi justifică gestul prin faptul că românii din zonă au furat din magazin de mai multe ori. Mai mult, românii au recurs la violenţă în unele cazuri.

Directorul de magazin este suspectat de discriminare. Mai mult, un director din cadrul Lidl a spus că nu a fost dată o directivă pentru interzicerea românilor în magazinele Lidl din Franţa sau din altă parte. El recuoaşte însă că există cazuri în care unii clienţi nu au mai fost primiţi în magazin după ce aceştia au furat sau au deranjat liniştea magazinului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO