Business Internaţional

Lidl trece la alimente de lux: caviar şi homar, mai ieftine decât un meniu la McDonald's

Lidl trece la alimente lux: caviar şi homar, mai ieftine decât un meniu la McDonald's

Autor: Radu Racu

24.11.2012, 19:17 31082

Retailerul alimentar german Lidl a lansat o campanie promoţională în cadrul căreia vinde un soi de caviar cu 1,5 lire, echivalentul a 8,5 lei pentru o cutie de 100 de grame. Oferta este valabilă în magazinele Lidl din Marea Britanie şi se referă la caviarul de capelin, foarte apreciat în Japonia, dar neinclus pe lista Golden Amas a caviarurilor premium, scrie Daily Mail.

Spre comparaţie, 30 de grame de caviar premium costă în Marea Britanie 840 de lire, iar cel mai ieftin caviar din magazinele specializate costă 80 de lire pentru aceeaşi cantitate.

Lidl a promovat odată cu caviarul de capelin şi alte produse premium la preţuri low-cost, cum ar fi prepeliţă - patru bucăţi pentru 6 lire (circa 34 de lei) - friptura de căprioară la 9,9 lire (circa 55 de lei) şi gâscă îngheţată la 20 de lire. La acelaşi retailer, homarul se vinde cu 6 lire la un pachet de 350 de grame.

În mod tradiţional, caviarul se referă la icrele negre de sturion, însă de când specia de peşte este în pericol de dispariţie, retailerii de profil au început să promoveze produse similare, cum ar fi icrele de somon, de morun sau de peştele spatulă. Peştele capelin se găseşte în apele din oceanul Atlantic şi oceanul Arctic. Lidl susţine că poate vinde icrele necgre atât de ieftin pentru că le produce în voulm foarte mare.

Sean Poulter, editorul departamentului de consumatori de la Daily Mail a testat icrele negre de la Lidl şi a scris despre experienţa lui. Jurnalistul britanic precizează că nu a mai gustat niciodată vreun alt soi de caviar.

"Pe etichetă scrie - Produs în Danemarca - nu am idee cum ajunge în magazinele din Marea Britanie la preţul de 1,5 lire", notează jurnalistul. "Caviarul miroase ca raionul de peşte din piaţă. Gustul este incredibil de sărat . Biluţele de caviar care se sparg în gură seamănă cu nişte bombe cu apă cu aromă de peşte. Dezgustător este un termen care nu redă exact senzaţia. Aş vrea sa pot spune că gustul a dispărut după câteva secunde însă persistă mult timp", precizează Poulter.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO