Business Internaţional

Lovitură de proporţii în lumea cripto: Traderul de active cripto Wintermutea a fost lăsat de hackeri fără 160 de milioane de dolari

Lovitură de proporţii în lumea cripto: Traderul de...

Autor: Dorin Oancea

21.09.2022, 08:34 71

Hackerii au furat active digitale în valoare de aproximativ 160 de milioane de dolari de la firma de tranzacţionare criptografică Wintermute, a anunţat directorul său general pe Twitter, acesta fiind cel mai recent jaf într-un sector afectat de mult timp de criminalitatea informatică, scrie Reuters.

Furtul a vizat operaţiunile financiare descentralizate ale Wintermute, cu sediul la Londra, a declarat Evgeny Gaevoy într-un tweet. Firma, care oferă lichiditate pe principalele burse de cripto-monede şi platforme de tranzacţionare, rămâne solvabilă după hack, a adăugat el.

Platformele şi software-ul de finanţare descentralizată, care au ca scop furnizarea de servicii financiare bazate pe criptomonede fără instituţii tradiţionale, cum ar fi băncile, au fost vizate de numeroase jafuri în ultimii ani. Sectorul este puţin reglementat, iar victimele infracţiunilor au rareori căi de ripostă.

Gaevoy şi Wintermute nu au răspuns imediat la solicitările de comentarii.

Wintermute se autointitulează "unul dintre cei mai mari jucători" de pe pieţele cripto globale. Firma spune că gestionează active de "sute de milioane" şi tranzacţionează peste 5 miliarde de dolari pe zi.

Gaevoy a declarat pe Twitter că "va exista o întrerupere a serviciilor noastre astăzi şi, potenţial, în următoarele câteva zile", adăugând că aproximativ 90 de active au fost piratate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO