Business Internaţional

O nouă lovitură în lumea tehnologiei: China restrânge în mod semnificativ exporturile de metale rare către SUA. Printre produsele controlate, Galiul şi Germaniul sunt folosite pe scară largă în industria procesoarelor

O nouă lovitură în lumea tehnologiei: China restrânge...

Autor: Valeriu Dănilă

04.07.2023, 14:39 325

China va impune limite asupra exporturilor unor metale utilizate în industria semiconductoarelor, a anunţat luni Ministerul Comerţului chinez, titrează Reuters.

Limitările, ar avea drept scop protejarea securităţii şi intereselor naţionale, urmând ca exportatorii fie nevoiţi să solicite permisiunea de a livra unele produse cu galiu şi germaniu.

Decizia vine într-un moment în care Washingtonul analizează noi restricţii privind livrarea de microcipuri către China.

Statele Unite şi Olanda, sunt pregătite să restrângă în continuare vânzările de echipamente necesare fabricării procesoarelor, prevenind întărirea armatei chineze.

Limitările impuse de China cu privire la exporturile de metale vor intra în vigoare de la 1 august, aplicându-se la opt produse înrudite cu galiul: antimoniură de galiu, arseniura de galiu, metalul de galiu, nitrura de galiu, oxidul de galiu, fosfura de galiu, seleniura de galiu şi arseniura de galiu.

Acestea se vor aplica, de asemenea, la şase produse cu germaniu: dioxid de germaniu, substrat de creştere epitaxial de germaniu, lingou de germaniu, germaniu metal, tetraclorură de germaniu şi fosfură de germaniu de zinc.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO