Business Internaţional

Lumea la un pas să fie salvată de coronavirus: Producătorul american Gilead are primele semne pozitive în testarea unui medicament împotriva coronavirusului

Lumea la un pas să fie salvată de coronavirus:...

Autor: Alexandru Nanu

25.04.2020, 15:01 54108

Compania americană de biotehnologie Gilead Sciences, care cercetează, dezvoltă şi comercializează medicamente, a dezvoltat un medicament experimental pentru pacienţii cu infecţii severe cu Covid-19 care dă primele semene pozitive, scrie Bloomberg.

Studiul clinic desfăşurat pe pacienţii a arătat că după 18 zile, starea de sănătate a 68% dintre pacienţi s-a îmbunătăţit, 17 pacienţi dintre cei 30 de pacienţi care erau venilaţi mecanic s-au însănătoşit şi nu au mai avut nevoie de ajutor pentru respiraţie. Aproape jumătate din pacienţii trataţi nu au mai avut nevoie de ajuto, în timp ce 13%, dintre aceştia, au murit. Gradul de mortalitate cel mai mare s-a înregistrat în rândul pacienţilor ventilaţi mecanic, aproximativ 18% dintre ei murind.

„Nu putem trage concluzii definitive din aceste date, dar observaţiile acestui grup de pacienţi spitalizaţi care au primit remdesivir ne dau o urmă de speranţă”, a declarat Jonathan Grein, directorul epidemiologic al spitalului din Cedars-Sinai Medical Center din Los Angeles, într-o comunicat al Gilead.

Mai multe studii clinice la scară largă sunt în desfăşurare pentru a evalua beneficiul medicamentului remdesivir pentru Covid-19, boala cauzată de noul coronavirus care a infectat peste 1,65 milioane de oameni în întreaga lume şi a ucis 100.000. Unul dintre studii, care a fost realizat în China ar putea raporta rezultatele în această lună.

Gilead Sciences, Inc., este o companie americană de biotehnologie care cercetează, dezvoltă şi comercializează medicamente. Compania se concentrează în principal pe medicamente antivirale utilizate în tratamentul HIV, hepatitei B, hepatitei C şi gripei, inclusiv Harvoni şi Sovaldi.

Citiţi AICI ediţia ZF E-paper de LUNI

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO