Business Internaţional

Lux la superlativ: Cum arată casa de 35 de milioane de dolari a unui fost executiv Apple. Totul este controlat direct de pe smartphone. Galerie FOTO

Sursă foto: Jim Bartsch

Autor: Alexandra Marcu

15.09.2015, 12:36 4379

Michael Barnick, un fost executiv de la Apple, şi-a scos la vânzare casa de 1.000 de metri pătraţi din California pentru 35 de milioane de dolari, scrie Business Insider.

Barnick a declarat că a cheltuit 30 de milioane de dolari la construcţia casei, scrie The Wall Street Journal.

În ciuda faptului că fostul executiv de la Apple nu a locuit în această casă, el a vrut să automatizeze şi să folosească cât mai multă tehnologie în vila sa, aşa că atunci când maşina proprietarului intră pe alee, se aprind luminile, uşa garajului se deschide şi o fântănă arteziană porneşte.

Toate utilităţile casei pot fi controlate cu o tabletă sau cu un smartphone. Luminile, boxele, televizoarele, climatul, ferestrele, şemineele, chiar şi uşile se pot închide şi deschide cu ajutorul unui gadget. Bucătăria este utilată doar cu mobilier din oţel inoxidabil.

Una dintre sufragerii are un acvariu în perete, iar apa acestuia se schimbă singură, automat.

Casa dispune de două scări care duc la etajul superior. Cel mai mare dormitor are o scară care leagă etajul doi de etajul trei.

Acvariul din birou poate fi accesat de o uşă glisantă de 227 de kilograme care se deschide printr-o singură atingere. Vila lui Michael Barnick dispune şi de o sală de sport, o piscină exterioară şi de o saună, iar curtea interioară este uriaşă, scrie Business Insider.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO