Business Internaţional

Mail.ru Group a ieşit din acţionariatul Facebook

AFP/Mediafax Foto

AFP/Mediafax Foto

Autor: Vlad Popescu

05.09.2013, 21:19 899

Mail.ru Group, controlat de miliardarul Alişer Usmanov (foto), cel mai bogat rus, a ieşit din acţionariatul Facebook prin vânzarea participaţiei de 0,6% pentru mai mult de 525 milioane de dolari, după creşterea puternică a acţiunilor reţelei de socializare în ultimele două luni.

Mail.ru, care deţine numeroase site-uri populare în Rusia, a anunţat joi că a vândut 14,2 milioane de acţiuni Facebook în perioada iulie-august, reprezentând 0,6% din compania americană.

Acţiunile Facebook au urcat cu 57% în acest an şi au depăşit cotaţia de la listarea din mai 2012, iar capitalizarea de piaţă a companiei a ajuns la 102 miliarde de dolari.

Usmanov, cel mai bogat rus, a investit devreme la Facebook, intrând în acţionariatul companiei în urma unei majorări de capital derulate în 2009 pe piaţa privată. Mail.ru a ieşit, în etape, din acţionariatele Facebook, Groupon şi Zynga pentru a investi în propriile operaţiuni de socializare online şi jocuri.

Acţiunile Facebook au crescut cu 52% în această vară, datorită rezultatelor financiare peste aşteptări anunţate de companie, care a demonstrat astfel că poate monetiza accesările tot mai numeroase de pe smartphone-uri şi tablete. Usmanov a anunţat în luna aprilie că a investit aproximativ 100 milioane de dolari în acţiuni Apple.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 06.09.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO