Business Internaţional

Mănăstiri elene, acuzate de evaziune fiscală

Mănăstiri elene, acuzate de evaziune fiscală

Autor: Marius Oncu

16.09.2013, 21:42 652

Divizia de delicte financiare a Ministerului de Finanţe elen (SDOE) a descoperit zece mănăstiri care ar fi folosit facturi false şi bani nedeclaraţi pentru a comite evaziune fiscală şi pentru a obţine fraudulos subvenţii. Într-unul dintre cazurile de fraudă, mănăstirea Simonos Petra (Piatra lui Simon) de la Muntele Athos a prezentat o factură falsă pentru 600.000 de euro, sumă care ar fi fost plătită unui contractor în cadrul unui proiect de restaurare, scrie portalul elen GreekReporter.

Factura a fost emisă pe numele unei persoane care la momentul respectiv se afla în închisoare. O altă mănsătire, din Creta, a fost inclusă într-un proiect mai amplu pentru a obţine subvenţii, iar după verificări inspectorii Ministerului de Finanţe au descoperit că a emis facturi false totalizând 270.000 de euro. Rezultatele investigaţiilor au arătat că multe mănăstiri din Grecia au raportat cheltuieli mari în cadrul unor proiecte în care au accesat bani europeni pentru renovare.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 17.09.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO