Business Internaţional

Manchester United, pierdere pe linie

15.12.2005, 20:38 14

Eliminarea prematura din Liga Campionilor (LC) o va costa pe echipa engleza Manchester United cel putin 2-3 milioane de euro pe partea de profit, pierderea unui sponsor principal si, cel mai mult, pierderea credibilitati.

Sir Alex Ferguson, antrenorul echipei Manchester United, este cunoscut pentru declaratiile sale clare si raspicate. Dupa eliminarea formatiei sale din faza grupelor Champions League, managerul a declarat: "E cu siguranta grav. Noi ne calificam intotdeauna in faza eliminatorie", informeaza Financial Times.

Familia americana Glazer, care a cumparat echipa engleza in schimbul sumei de 1,2 miliarde de euro, va considera cu siguranta ca acest lucru este grav. Profitul obtinut de club din LC anul acesta este de 22,2 milioane de euro. Cu toate acestea specialistii considera ca profitul anual va fi mai mic cu 2-3 milioane de euro fata de anul trecut.

Planul patronilor de a mari veniturile formatiei cu 50% in urmatorii cinci ani si de a tripla profitul operational pare din ce in ce mai greu de dus la capat. Daca ar fi reusit castigarea trofeului, Manchester United ar fi fost mai bogata cu 25-30 de milioane de euro.

Parasirea prematura a LC de catre Man. Untd. va ingreuna si gasirea unor noi sponsori principali de tricou. Fostul contract semnat cu Vodafone le garanta 13,3 milioane de euro anual. Gigantul telefoniei mobile, desi a semnat pe patru ani, a intrerupt de curand contractul, dupa doar doi ani de la intelegere. Oficialii formatiei engleze doresc sa gaseasca un sponsor dispus sa plateasca mai mult decat Vodafone, dar dupa esecul din LC acest lucru va fi si mai dificil.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels