Business Internaţional

MAPN: Elemente ale Brigăzii a 10-a Aviaţie din SUA vor fi dislocate pe teritoriul României

MAPN: Elemente ale Brigăzii a 10-a Aviaţie din SUA vor...

Autor: Mediafax

21.11.2016, 14:25 302

"Partenerul american, prin Biroul de cooperare al SUA la Bucureşti (ODC), ne-a confirmat faptul că Brigada a 10-a Aviaţie va fi dislocată în Germania şi va desfăşura exerciţii în regiunea Mării Negre şi în sprijinul operaţiunii „Atlantic Resolve”. De asemenea, elemente ale Brigăzii a 10-a vor fi dislocate şi pe
teritoriul României", se arată într-un răspuns al Ministerului Apărării Naţionale (MAPN) remis luni MEDIAFAX.

Ministerul precizează că detalii privitoare la numărul, tipul de aparate de zbor şi perioada pe timpul căreia vor fi operate în România nu pot fi puse la dispoziţie, având în vedere că ele fac parte din categoria informaţiilor clasificate.

Ministrul Apărării Naţionale, Mihnea Motoc, a declarat, la începutul lunii octombrie, că are confirmarea că Germania va contribui cu ofiţeri de stat major la brigada multinaţională care se va forma în România.

"E vorba de schimbul de companii pe care îl facem cu Polonia, o companie a noastră merge înspre grupul de luptă din Polonia. La rândul său, o companie din Polonia va intra în organica brigăzii multinaţionale. Bulgaria a reconfirmat că va contribui cu până la 400 de militari, recent am avut confirmarea din partea Berlinului că Germania va contribui cu ofiţeri de stat major la brigada multinaţională. Adăugaţi aici, rămânând de definit exact modalitatea în care se va relaţiona cu brigada sau cu operaţiunile brigăzii multinaţionale, unitatea ce va veni din partea SUA din cadrul brigăzii suplimentare pe care o dislocă începând cu anul viitor în Europa, rămâne de precizat modalitatea. Vă asigur că mai sunt şi alte discuţii cu aliaţi importanţi pe care le-am angajat la modul foarte serios şi a căror rezultate le vom anunţa de îndată ce vor fi precizate şi bine confirmate", a declarat atunci ministrul Apărării Naţionale, Mihnea Motoc.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO