Business Internaţional

Michel Barnier, negociatorul şef al UE pentru Brexit, avertizează că securitatea Marii Britanii va avea de suferit după Brexit

Michel Barnier, negociatorul şef al UE pentru Brexit,...

Autor: Mediafax

28.08.2017, 15:33 75

Într-un articol publicat în ziarul francez Le Monde, Barnier a afirmat că Brexit ”va produce consecinţe foarte practice, inclusiv asupra apărării şi securităţii”. Articolul a apărut luni, zi în care reprezentanţii Marii Britanii şi ai UE se întâlnesc la Bruxelles pentru o nouă rundă de negocieri.

”Ministrul de Apărare britanic nu va mai fi parte a Consiliului miniştrilor Apărării, iar Londra va părăsi Agenţia Europeană de Apărare şi Europol. Facilităţile de cercetare britanice din sfera Apărării nu vor mai putea beneficia de finanţările UE, iar Londa nu-şi va mai putea asuma comanda unor operaţiuni europene.”, a declarat Barnier.

Comentariile lui Barnier vin după o serie de atacuri teroriste ce au avut loc pe teritoriul UE, trei dintre ele având loc în Marea Britanie.

”UE 27 şi Marea Britanie trebuie şă-şi unească forţele pentru a face faţă ameninţărilor comune”, a adăugat Barnier. El a mai afirmat că , de la Paris la Bucureşti, trebuie instituit un sistem integrat de Apărare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO