Business Internaţional

Miliardarul grec din spatele Coca-Cola HBC, cu operaţiuni în România, îşi vinde vila de 35 mil. dolari din Beverly Hills. Cum arată proprietatea. GALERIE FOTO

galerie foto

galerie foto

Autor: Mădălina Dediu Panaete

14.06.2015, 15:10 2610

Alki David, unul dintre acţionarii greci al Coca-Cola HBC, al doilea cel mai mare îmbuteliator din lume al gigantului Coca-Cola, vrea să-şi vândă vila din Beverly Hills pentru circa 35 de milioane de dolari, scrie Business Insider.

Vila, construită în 2009 în stil italian, are două etaje şi este formată din şase dormitoare, 11 băi şi mai multe camere de zi. Casa are o suprafaţă de aproximativ 1.500 de metri pătraţi, în timp ce întreaga proprietare are circa 4.000 de metri pătraţi.

Alki David, care s-a ales cu numele de „bad boy billionaire”, a absolvit The Royal College of Art din Marea Britanie, după care s-a mutat în California, de unde şi legătura cu Beverly Hills. El a deţinut compania de post-producţie Beverly Hills Video Group, pe care a vândut-o ulterior. Alki David, 47 de ani, activează ca producător de film.

În 2006, a lansat în parteneriat cu producătorul de film Elliot Kastner compania de producţie 111 Pictures Ltd.. De asemenea, el mai controlează şi furnizorul de televiziune online FilmOn.

Coca-Cola HBC este al doilea cel mai mare îmbuteliator din lume al The Coca-Cola Company, liderul mondial în industria băuturilor răcoritoare. Cei mai importanţi acţionari ai Coca-Cola HBC sunt Kar-Tess Holding (peste 23% din acţiuni), o companie controlată de familia David-Leventis şi The Coca-Cola Company (23% din acţiuni).

Coca-Cola HBC, un grup cu venituri de circa 6,5 mld. euro,  activează în 28 de ţări printre care Nigeria, Grecia,Italia, Rusia, Irlanda, România sau Bulgaria. 

Coca-Cola HBC România, îmbuteliatorul local al Coca-Cola,   a avut anul trecut o cifră de afaceri de 1,8 mld. lei (413 mil. euro). 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO