Business Internaţional

Ministerul egiptean de Interne: Poliţia îi va proteja pe cetăţenii egipteni şi se va opune oricărui act violent

Ministerul egiptean de Interne: Poliţia îi va proteja...

Autor: Mihai Draghici

03.07.2013, 18:09 79

Ministerul egiptean de Interne a avertizat miercuri că va răspunde "ferm" oricăror acte de violenţă, într-un comunicat difuzat cu două ore înaintea ultimatumului dat de armată, relatează AFP.

"Poliţia îi va proteja pe cetăţenii egipteni şi se va opune oricărui act violent", a comunicat Ministerul de Interne.

Preşedintele islamist al Egiptului, Mohamed Morsi, s-a întâlnit marţi după-amiază cu generalul Abdel Fattah al-Sissi, şeful Statului Major al armatei, în încercarea de a dezamorsa criza politică. Constituţia Egiptului va fi suspendată, iar Parlamentul va fi dizolvat în cazul în care preşedintele islamist Mohamed Morsi nu se va conforma solicitărilor cetăţenilor, avertizează armata egipteană.

Forţele opoziţiei denunţă atitudinea autoritaristă a preşedintelui Mohamed Morsi şi starea economiei. Morsi este acuzat că s-a îndepărtat de la obiectivele revoltei soldată cu înlăturarea lui Hosni Mubarak, concentrându-se doar pe atingerea intereselor formaţiunii islamiste Fraţii Musulmani. În pofida avertismentelor opoziţiei şi discuţiilor cu preşedintele SUA Barack Obama, Mohamed Morsi a respins ultimatumul de 48 de ore dat de armată pentru onorarea "revendicărilor poporului". Ultimatumul expiră miercuri după-amiază.

Opoziţia egipteană a anunţat că nu va susţine o "lovitură de stat militară", desemnându-l pe Mohamed ElBaradei reprezentant al "tranziţiei politice".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO