Business Internaţional

Ministru interimar bulgar: Sofia nu este în niciun fel obligată să-şi sporească cheltuielile militare

Ministru interimar bulgar: Sofia nu este în niciun fel...

Autor: Mircea Olteanu

17.02.2017, 15:51 218

"Este nevoie să fie iniţiată o dezbatere la nivel naţional despre ce şi când să începem să sporim cheltuielile şi în ce fel. O astfel de conversaţie a avut loc la NATO, însă nu s-a luat nicio decizie care să ne forţeze sau să ne oblige să ne facem astfel de planuri", a declarat oficialul bulgar, citat de agenţia de ştiri Novinite.

În acest moment, bugetul militar ale Bulgariei se ridică la 1,1% din PIB. În cazul adăugării fondurilor alocate pentru noi avioane şi nave, atunci cheltuielile militare al Bulgariei ajung la 1,6% din PIB.

Preşedintele american Donald Trump a pus sub semnul întrebării angajamentul Washingtonului faţă de NATO, în cazul în care statele europene nu-şi sporesc cheltuielile militare până la 2% din PIB.

Recent, secretarul american al Apărării, James Mattis, a avertizat că Statele Unite ar putea revizui angajamentele în cadrul Alianţei Nord-Atlantice în cazul în care celelalte state membre NATO nu vor contribui mai mult la apărarea colectivă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24