Business Internaţional

Ministrul francez de externe îi acuză pe britanici că întârzie în mod intenţionat discuţiile post-Brexit: „Negocierile nu avansează din cauza atitudinii intransigente a Regatului Unit”

Ministrul francez de externe îi acuză pe britanici că...

Autor: Eduard Ivanovici

31.08.2020, 17:44 151

Franţa acuză guvernul prim-ministrului Boris Johnson că întârzie în mod intenţionat discuţiile post-Brexit în ceea ce priveşte acordul comercial cu Uniunea Europeană, anunţă Associated Press.

„Negocierile nu avansează din cauza atitudinii nerealiste şi intransigente a Regatului Unit”, a declarat luni ministrul francez de externe Jean-Yves le Drian.

Britanicii au părăsit Uniunea Europeană pe 31 ianuarie, însă ambele părţi sperau că haosul de după Brexit va fi controlat în cele 11 luni de negocieri. Septembrie urmează să fie o lună crucială pentru acordul comercial dintre Marea Britanie şi UE, le Drian declarând că blocul socio-politic european nu va ceda în faţa presiunilor venite dinspre Londra.

Ministrul german de externe Heiko Maas spune că importanţa cooperării dintre Franţa, Germania şi Regatul Unit nu va rămâne aceeaşi în cazul în care nu va fi coordonată de sediul UE din Bruxelles. Astfel, ţări precum Italia, Spania sau Polonia îşi vor asuma mai multe responsabilităţi în modelarea politicilor externe ale Uniunii.

Economia britanică a suferit o contracţie de 20,4% în T2, cu mult peste media ţărilor din Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) de 9,8%. Între timp Grupul G7 – din care fac parte cele mai industrializate state din lume – a suferit un declin de 10,9%, iar economia zonei euro a scăzut cu 12,1%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO