Business Internaţional

Ministrul francez de Externe propune crearea funcţiei de preşedinte al Schengen

 propune crearea funcţiei de preşedinte al Schengen

Alain Juppe, ministrul francez de Externe

Autor: Mihai Draghici - Mediafax

20.03.2012, 14:37 123

Ministrul francez de Externe, Alain Juppe, propune crearea unui "consiliu al şefilor de stat şi de guvern din Schengen", precum şi a funcţiei de preşedinte al Spaţiului Schengen, conform unui interviu acordat ziarului La Voix du Nord, informează AFP.

"Puterea politică trebuie exercitată pentru stabilirea direcţiilor, în special în cazul controalelor la frontierele externe. Să creăm un consiliu al şefilor de stat şi de guvern din Schengen, să creăm funcţia de preşedinte al Schengen", a declarat Juppe,potrivit unei stiri.

Preşedintele Nicolas Sarkozy a ameninţat de curând că va scoate Franţa din Spaţiul Schengen dacă nu va obţine o reformă de fond a acordurilor privind libera circulaţie, pledând pentru "apărarea" frontierelor Europei.

De asemenea, Sarkozy a cerut sancţionarea sau chiar excluderea din Schengen a statelor care nu îşi respectă obligaţiile.

"Dacă se constată că unele state nu îşi respectă obligaţiile, un stat poate fi suspendat provizoriu", a subliniat Alain Juppe.

"Comisia Europeană a acceptat deja o clauză de salvgardare", a spus el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO