Business Internaţional

Ministrul rus de Externe: Rusia va respecta "voinţa locuitorilor din Crimeea"

Ministrul rus de Externe: Rusia va respecta "voinţa...

Autor: Mihai Draghici

14.03.2014, 18:19 163

Statele Unite şi Rusia "nu au o viziune comună" în privinţa situaţiei din Ucraina, afirmă ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, subliniind că Rusia va respecta "voinţa locuitorilor din Crimeea".

Lavrov a făcut aceste declaraţii după întrevederea pe care a avut-o la Londra cu secretarul de Stat american, John Kerry, pe tema crizei din Ucraina.

"Nu avem o viziune comună pe tema Ucrainei, chiar dacă dialogul a fost util şi constructiv", a precizat Lavrov într-o conferinţă de presă.

Rusia nu intenţionează să invadeze militar estul Ucrainei, a insistat Lavrov, afirmând că situaţia din oraşul Doneţk este "revoltătoare", relatează CNN.

Lavrov a dat asigurări că Rusia nu se va implica în situaţia din oraşul ucrainean Doneţk, după confruntări între manifestanţi proruşi şi naţionalişti proeuropeni soldate cu cel puţin un mort.

Regiunea Crimeea va organiza duminică un referendum controversat privind unirea cu Rusia. Occidentul a avertizat că nu va recunoaşte rezultatul plebiscitului.

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, a declarat că speră în continuare într-o soluţie diplomatică la criza din Crimeea, avertizând Rusia că vor exista "consecinţe" dacă această cale va eşua, relatează AFP.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO