Business Internaţional

Morgan Stanley investeste in infrastructura in Bulgaria

14.05.2008, 17:31 12

Un fond de investitii in infrastructura al bancii americane Morgan Stanley ar putea finanta dezvoltarea proiectelor de infrastructura din Bulgaria, scrie cotidianul Sofia Echo.
Conducerea fondului a anuntat ca este interesata de investitii in infrastructura, in special in dezvoltarea de aeroporturi si porturi, investitii in sectorul energetic, pentru dezvoltarea retelelor de telecomunicatii, precum si de dezvoltarea infrastructurii sociale, prin constructia de scoli si spitale.
Potrivit declaratiilor lui Markus Hottenrott, directorul executiv al fondului pentru investitii in infrastructura al Morgan Stanley, se poarta deja tratative cu o serie de companii locale, insa niciun proiect nu este inca in desfasurare.
De asemenea, fondul s-a aratat interesat si de preluarea unor proiecte de infrastructura finantate prin fonduri europene. Fondul de investitii Morgan Stanley Infrastructure se ridica in prezent la aproximativ 4 mld. dolari (2,58 mld. euro), cu 2,5 mld. dolari mai mult decat valoarea initiala.
Capitalul detinut provine de la investitori din America de Nord, Europa, Australia, Asia si Orientul Mijlociu, principalele piete pe care Morgan Stanley este prezenta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO