Business Internaţional

Moscova avertizează în legătură cu înăsprirea de către SUA a sancţiunilor împotriva Coreei de Nord

Moscova avertizează în legătură cu înăsprirea de...

Autor: Mircea Olteanu, Mediafax

26.02.2018, 12:54 45

"Suntem îngrijoraţi că în contextul ivirii perspectivelor de intensificare a dialogului între Phenian şi Seul, când era o pauză datorată Jocurilor Olimpice, SUA au întreprins o nouă mişcare de intensificare a presiunii asupra Coreei de Nord", a afirmat oficialul rus.

"Declaratele sancţiuni americane conţin un număr de aspecte alarmante şi îngrijorătoare", a completat Riabkov.

Oficialul rus a făcut referire la decizia unilaterală a autorităţilor SUA de a verifica cargourile pe care le consideră suspecte.

"Acest lucru este contrar înţelegerilor convenite anterior în formatele colective, inclusiv în Iniţiativa de Proliferare de Securitate (PSI), la care de asemenea participăm", a adăugat adjunctul ministrului rus.

Administraţia Donald Trump a anunţat, vineri, noi sancţiuni împotriva regimului din Coreea de Nord, condus de Kim Jong-Un, după o serie de teste nucleare şi balistice efectuate anul trecut de Phenian.

Washingtonul a introdus pe lista entităţilor vizate de sancţiuni peste 50 de companii maritime, nave şi firme de comerţ internaţional, în încercarea de a intensifica presiunile asupra regimului stalinist de la Phenian.

Preşedintele american consideră măsurile ca fiind "cele mai ample noi sancţiuni" impuse vreodată Coreei de Nord.

Administraţia SUA şi aliaţi din Asia pregătesc operaţiuni de interceptare a navelor suspectate că ar încălca embargoul impus Coreei de Nord, un plan care ar putea conduce la mobilizarea de ambarcaţiuni militare americane în zona Asia-Pacific, potrivit unor oficiali americani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO