Business Internaţional

Motiv de îngrijorare pentru Putin: Economia Rusiei a avut cea mai slabă evoluţie din ultimii patru ani în T1

Motiv de îngrijorare pentru Putin: Economia Rusiei a...

Autor: Anca Dumitrescu

17.05.2013, 17:03 1025

Ritmul de creştere economică a încetinit pentru al cincilea trimestru consecutiv, a anunţat vineri Biroul de statistică de la Moscova, transmite Bloomberg.

Ministerul rus al Economiei anticipa un avans de 1,1%, iar analiştii de 1,2%.

Economia celui mai mare exportator de energie la nivel mondial se îndreaptă spre stagnare în condiţiile în care recesiunea din zona euro, cu care Rusia derulează jumătate din activităţile sale comerciale, durează de şase trimestre.

Companiile ruseşti reduc investiţiile, cheltuielile guvernamentale pentru Olimpiada de la Soci din 2014 se apropie de sfârşit, iar creşterea salariilor din sectorul de stat încetineşte.

Încetinirea PIB a determinat Ministerul Economiei, luna trecută, să reducă estimarea de creştere economică pentru 2013 de la 3,7% la 2,4%. Anul trecut, PIB-ul Rusiei a avansat cu 3,4%.

Economia Rusiei nu va intra însă în recesiune fără un şoc extern, cum ar fi o evoluţie negativă a economiei mondiale, a declarat Andrei Klepaci, secretar de stat în Ministerul Economiei.

El consideră că este de aşteptat o îmbunătăţire a condiţiilor macroeconomice în a doua jumătate a anului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO