Business Internaţional

Mutare surpriză în administraţia Trump: Carl Icahn, faimosul investitor de pe Wall Street, îl va ”ajuta” pe preşedinte să reglementeze propria industrie

Mutare surpriză în administraţia Trump: Carl Icahn,...

Autor: Ştefan Stan

22.12.2016, 12:51 782

Magnatul de pe Wall Street Carl Icahn a fost numit consilier al lui Donald Trump pe probleme de reformă de reglementare, ceea ce îi dă faimosului investitor un cuvânt greu de spus legat de modul în care industria în care activează este monitorizată, scrie USA Today.

Icahn îl va consilia pe Trump pe probleme de reglementare în calitate de persoană fizică, nu ca angajat federal, şi nu va avea îndatoriri specifice, potrivit unui anunţ făcut de echipa de tranziţie a lui Trump. Totuşi, este clar că Trump şi Icahn au o agendă comună: reducerea regulilor.  

”Sub mandatul preşedintelui Obama, oamenii de afaceri din America au fost schilodiţi de peste 1 miliard de euro din cauza noilor reglementări, şi peste 750 de miliarde de ore de muncă din cauza birocraţiei”, a spus Icahn. ”Este timpul să scăpăm de reglementarea excesivă şi să lăsăm antreprenorii noştri să facă ce ştiu mai bine: să creeze joburi şi să susţină comunităţile”, a adăugat el.  

Icahn ar putea juca un rol în numirea succesorului lui Mary Jo White ca Preşedinte al SEC, autoritatea de reglementare din SUA. White a anunţat că plănuieşte să îşi dea demisia în ianuarie 2017.

Unele persoane sunt surprinse de mişcare, în special de faptul că Icahn, un jucător mare de pe Wall Street, va avea acces liber la reglementările care guvernează afecerea sa şi industria în care activează.

”Natura coruptă a acestei numiri nu poate fi înţeleasă. Votanţii care au vrut ca Trump să cureţe mocirla tocmai au primit un bulgăre de noroi”, a spus Eric Walker, purtătorul de cuvânt al Comitetului Democrat Naţional.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO