Business Internaţional

Nave japoneze de război se vor alătura unui grupul naval american în Peninsula Coreeană

Nave japoneze de război se vor alătura unui grupul...

Autor: Olimpia Nicolae

12.04.2017, 14:55 227

Mai multe distrugătoare ale forţelor marine de Apărare din Japonia se vor alătura portavionului ameircan Carl Vinson.

Această acţiune are loc după ce preşedintele chinez a pledat pentru soluţionarea pe cale paşnică a tensiunilor între Statele Unite şi Coreea de Nord, în cursul unei convorbiri telefonice cu omologul său american, Donald Trump.

Xi Jinping a transmis preşedintelui american că Beijingul rămâne "disponibil să continue comunicarea şi coordonarea cu partea americană în ceea ce priveşte problemele ce ţin de peninsula (coreeană)".

Comandamentul militar american din Pacific a descris desfăşurarea navelor drept o ”măsură prudentă de a menţine” capacitatea militară în regiune şi ”starea de pregătire”.

Referindu-se la testele balistice şi nucleare şi la ameninţările regimului stalinist din Coreea de Nord, condus de Kim Jong-Un, Donald Trump a sugerat anterior o acţiune militară unilaterală a Statelor Unite.

Coreea de Nord a efectuat mai multe teste balistice şi nucleare în ultimul an şi există indicii că regimul stalinist de la Phenian pregăteşte un nou test nuclear.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO