Business Internaţional

Nemţii au ajuns să se plângă că deficitul de investiţii le ameninţă prosperitatea

Marcel Fratzscher, preşedintele Institutului pentru Cercetare Economică.

Marcel Fratzscher, preşedintele Institutului pentru Cercetare Economică.

Autor: Bogdan Cojocaru

15.04.2015, 00:00 557

Prosperitatea economică a Germaniei va fi în pericol dacă guvernul de la Berlin nu majorează considerabil investiţiile, avertizează experţii, care consideră că se acordă atenţie insuficientă în special infrastructurii, scrie Deutsche Welle.

Germania trebuie să investească mult mai mult în următorii ani pentru a putea rămâne o forţă economică, a spus Marcel Fratzscher, preşedintele Institutului pentru Cercetare Economică. Prezentând un studiu comandat de ministerul economiei, Fratzscher a notat că Germania, cea mai mare economie europeană, are nevoie de investiţii anuale de 90-100 miliarde euro, dintre care 10 miliarde euro pentru proiecte de infrastructură a traficului.

El a cerut atât statului, cât şi afacerilor private să asigure mai multe resurse pentru modernizarea podurilor, drumurilor şi şcolilor. Fratzscher a atras atenţia că şi educaţia este un domeniu neglijat.

„Cheltuim pe educaţie cu 1% din PIB, adică 25 de miliarde de euro, mai puţin decât ţările vecine, iar aceasta este o performaţă demnă de milă”, a spus economistul.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO