Business Internaţional

Nici nu s-a instalat la Casa Albă şi Donald Trump anunţă deja relocarea a 5.000 de joburi în SUA

Nici nu s-a instalat la Casa Albă şi Donald Trump...
30.12.2016, 20:36 691

Preşedintele ales al Statelor Unite, Donald Trump, a anunţat că Sprint, companie americană de telecomunicaţii deţinută de SoftBank, va reloca 5.000 de noi joburi în America, scrie WSJ. Cele mai multe poziţii vor fi pentru operatori call-center şi în domeniul vânzărilor.

Trump a spus că a fost sunat de către executivii Sprint care i-au spus că vor readuce în SUA 5.000 de locuri de muncă din alte state.

Sprint, care la finalul anului trecut avea 30.000 de angajaţi, susţine că va începe demersurile pentru găsirea unei locaţii adecvate în SUA, iar joburile ar urma să fie alocate până la finalul lunii martie a anului 2018. Compania nu are angajaţi în afara graniţelor SUA.

La începutul acestei luni, directorul executiv al SoftBank, miliardarul Masayoshio Son care controlează Sprint, a avut o întâlnire cu preşedintele ales Donald Trump la Trump Tower din New York, în cadrul căreia a declarat că va investi 50 mld. dolari în SUA şi va crea 50.000 de noi locuri de muncă. Astfel, cele 5.000 de job-uri anunţate acum de Trump fac parte din acest angajament.

„Suntem încântaţi să lucrăm cu preşedintele ales, Donald Trump şi să contribuim la stimularea creşterii economice şi la crearea de noi locuri de muncă în SUA”, a declarat Marcelo Claure, CEO al Sprint.

Sprint a continuat să  reducă numărul locurilor de muncă din SUA, pe fondul unui mediu de afaceri competitiv. În ultimii ani a închis call-centere din SUA, mutând activitatea la furnizori din strănătate. Doar anul trecut, compania a concediat 2.500 de persoane.

Cei 5.000 de noi angajaţi vor fi şi cei ai Sprint, dar şi cei ai unor alţi furnizori. Deşi costurile cu angajaţii din call-centere sunt mai mari în SUA,  compania îşi propune să taie din costurile totale prin alte metode.

Trump a mai spus că o altă companie, OneWeb, ar urma să angajeze 3.000 de oameni.

Până la momentul când  Donald Trump va prelua puterea la Casa Albă, în data de 20 ianuarie, sunt semne că investitorii vor primi în mod pozitiv mandatul său de preşedinte. Păstrarea locurilor de muncă în Statele Unite este una dintre direcţiile pe care a mizat Trump în campania sa electorală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO