Business Internaţional

Nicio surpriză: Bitcoinul rămâne cea mai tranzacţionată criptomonedă pe platforma eToro la nivel internaţional

Nicio surpriză: Bitcoinul rămâne cea mai...

Autor: Valeriu Dănilă

11.04.2024, 17:04 104

Noi date publicate de platforma de socializare şi investiţii eToro arată că Bitcoinul rămâne cea mai tranzacţionată criptomonedă la nivel global, topul fiind completat de Cardano şi Ethereum.

Pe lângă achiziţionarea de active reale, investitorii au căutat şi alte modalităţi de a beneficia de pe urma creşterii continue a preţului bitcoin, deoarece iShares Bitcoin Trust ETF (IBIT) este acum al 7-lea cel mai deţinut ETF de pe platforma eToro.

Studiul eToro's Retail Investor Beat, realizat trimestrial la nivel internaţional pe 10.000 de investitori individuali, arată că activele cripto sunt cele în care respondenţii sunt cel mai probabil să îşi majoreze investiţiile, 15% dintre aceştia afirmând că vor acorda prioritate acestei clase de active faţă de altele.

Peste 55% dintre investitorii individuali români deţin criptoactive în portofoliile lor, iar 23% plănuiesc să-şi mărească deţinerile de cripto.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO