Business Internaţional

Noile sancţiuni europene impuse Moscovei pentru a limita finanţarea economiei ruse au intrat în vigoare

Noile sancţiuni europene impuse Moscovei pentru a limita...

Autor: Valentin Vidu - Mediafax

12.09.2014, 10:10 701

Ele prevăd, de asemenea, măsuri specifice împotriva unor ruşi şi ucraineni acuzaţi că sunt implicaţi în conflictul din Ucraina.

Sancţiiunile blochează atât finanţarea datoriei a trei companii petroliere, şi anume Rosneft, Transneft şi filiala petrolieră a gazprom - Gazprom Neft, cât şi a trei din sectorul Apărării, OPK, Oboronprom, United Aircraft Corporation şi Uralvagonzavod.

Sunt vizate, de asemenea, nouă întreprinderi care produc bunuri cu dublă întrebuinţare - civilă şi militară -, cu care europenii au interdicţia să facă comerţ.

Pe lista de 24 de ruşi şi ucraineni vizaţi de blocarea averilor şi interdicţia de a călători în UE figurează Serghei Şoigu, prezentat ca un apropiat al lui Vladimir Putin, vicepreşedintele rus Iuri Vorobiov şi o serie de vicepreşedinţi ai Dumei de Stat (Camra inferioară a Parlamentului rus), şi anume Vladimir Vasiliev, Ivan Melnikov şi Igor Lebedev.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO