Business Internaţional

Noul armistiţiu din estul Ucrainei va intra în vigoare pe 9 decembrie

Noul armistiţiu din estul Ucrainei va intra în vigoare...

Autor: Mihai Draghici

04.12.2014, 18:04 155

Armata ucraineană şi insurgenţii proruşi vor implementa un nou armistiţiu în estul Ucrainei începând din 9 decembrie, relatează AFP.

Armata ucraineană va înceta focurile de armă în estul ţării, începând din 9 decembrie, într-o nouă încercare de a pune capăt confruntărilor în această zonă.

"Ziua calmului va începe în 9 decembrie", a comunicat Preşedinţia Ucrainei după ce preşedintele Petro Poroşenko a avut o întrevedere cu comandanţii militari.

"Dacă armistiţiul va fi respectat, retragerea armamentului greu de pe linia frontului va începe în 10 decembrie", a declarat o sursă de la Preşedinţie.

Insurgenţii proruşi au confirmat existenţa noului acord de încetare a focului. "Preşedintele" autoproclamatei "Republici populare Doneţk", Andrei Purghin, şi omologul său din "Republica populară Lugansk", Igor Plotniţki, au declarat că s-a ajuns la un acord care va fi semnat curând.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO