Business Internaţional

Noul comisar pe probleme de agricultura al UE are probleme

30.09.2004, 00:00 20

Aparentele discrepante in declaratiile financiare facute de Mariann Fischer Boel, noul comisarul pe probleme de agricultura al Uniunii Europene, au determinat ca aceasta sa "plece la drum" cu o imagine nu tocmai pozitiva, relateaza EUObserver.
Potrivit Politiken, Mariann Boel a omis sa mentioneze faptul ca detine actiuni in cadrul unor banci si  societati producatoare de zahar, atunci cand si-a facut declaratia de avere pentru  Parlamentul danez, participatiile detinute la acele companii aparand insa in declaratia data autoritatilor Uniunii Europene.
Actiunile detinute de Boel cu o valoare peste limita de 6.700 euro (50.000 de coroane daneze) ar fi trebuit sa fie mentionata.
Boel a spus Comisiei ca detine actiuni in cadrul Danske Bank si ca recent a vandut actiuni detinute la Danisco, unul din cei mai mari producatori de zahar din Europa.
"Daca a avut acele actiuni atunci cand si-a facut declaratia de avere pentru Parlament, atunci ea nu a spus adevarul, ceea ce reprezinta un fapt grav" a spus Aage Frandsen, membru al Parlamentului Danez.
Totusi, Palamentul Danez nu o poate sanctiona pe Boel  pentru ca nu a furnizat informatii complete legate de averea acesteia. Plus ca Boel a parasit Parlamentul pentru a deveni membru a noii Comisii Europene.
Reprezentanti din partea lui Boel au confirmat pentru Politiken ca acele actiuni au fost in posesia ei de mai multi ani, dar titlurile detinute in cadrul companiei producatoare de zahar au fost vandute saptamana trecuta pentru a evita un posibil conflict de interese cu noua sa functie din Bruxelles.
Drept comisar pe probleme de agricultura, Boel va fi responsabila pentru ducerea la indeplinire a reformelor UE in domeniul producatorilor de zahar.  catalin.ciocan@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO