Business Internaţional

Noul lider al UKIP a demisionat după numai 18 zile

Noul lider al UKIP a demisionat după numai 18 zile

Autor: Ştefan Stan

05.10.2016, 11:06 151

Într-o declaraţie pe contul de Twitter, parlamentara în vârstă de 56 de ani a spus marţi că de când şi-a asumat conducerea partidului anti-imigraţie, "a devenit destul de clar că nu are suficientă autoritate sau destul suport printre colegii din Parlamentul European şi din partid pentru a implementa schimbările pe care le consideră necesare şi pe care şi-a bazat campania".

Ea a spus că din motive "profesionale şi personale' va demisiona din funcţia de lider al UKIP. Preşedintele partidului, Paul Oakden, a spus că decizia a fost "nefericită" şi că va convoca o întâlnire de urgenţă a comitetului executiv al partidului pentru a demara procedurile de alegere a unui înlocuitor.

UKIP a devenit o forţă politică sub conducerea lui Farage, care a câştigat capital politic şi electoral printr-un discurs anti-imigraţie şi anti-UE. Direcţia partidului, care concurează cu Laburiştii pentru voturile clasei de mijloc, va fi pusă sub semnul întrebării după ce doi lideri au demisionat în mai puţin de trei luni.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO