Business Internaţional

Noul val al pandemiei şi inundaţiile din China îi neliniştesc pe economişti

Noul val al pandemiei şi inundaţiile din China îi...

Autor: Bogdan Cojocaru

18.08.2021, 00:00 120

Economia Chinei a dezamăgit în iulie, inundaţiile masive şi un nou val al pandemiei de COVID produs de varianta delta  exacerbând îngrijorările că avansul economic al ţării va încetini, scrie Financial Times.

Cele mai recente date oficiale arată că vânzările retail au crescut cu 8,5% faţă de anul trecut, în timp ce producţia industrială a urcat cu 6,4%. Cifrele sunt cu mult sub cele aşteptate de economiştii intervievaţi de Bloomberg.

Autorităţile chineze au impus restricţii de călătorie stricte ca răspuns la cel mai puternic puseu al pandemiei de anul acesta.

În ultima lună, activitatea a fost limitată şi de inundaţiile care au afectat mai ales provincia Henan luna aceasta. Aceste perturbări au coincis cu semne ale unor modificări structurale în profunzimea economiei, cu boomul industrial care a alimentat revenirea rapidă a ţării din primele etape ale pandemiei ajungând să fie frânat de înăsprirea condiţiilor de creditare şi de prudenţa consumatorilor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels