Business Internaţional

Numărul turiştilor ruşi în Europa a scăzut cu aproape o treime din cauza crizei ucrainene

Dmitri Medvedev, premierul Rusiei. AFP/Mediafax Foto

Dmitri Medvedev, premierul Rusiei. AFP/Mediafax Foto

Autor: Anca Dumitrescu

04.09.2014, 00:00 303

Numărul turiştilor ruşi în Europa a scăzut cu aproape o treime în această vară faţă de anul trecut, din cauza crizei ucrainene şi a consecinţelor avute de aceasta asupra economiei Rusiei, a declarat miercuri premierul Dmitri Medvedev, citat de AFP.

„Scăderea a atins 30%, ca efect al înrăutăţirii relaţiilor noastre internaţionale“, a afirmat Medvedev la o reuniune consacrată turismului, adăugând că este o veste proastă pentru că cetăţenii ruşi suportă acest preţ, dar şi ţările care primesc aceşti turişti. Potrivit şefului guvernului de la Moscova, ruşii au călătorit mai puţin în Europa Centrală şi de Nord şi mai mult în cea de sud, în ţări precum Bulgaria, Italia şi Spania.

Încetinirea creşterii economiei ruse şi deprecierea rublei, provocate de sancţiunile occidentale împotriva Rusiei, au provocat falimente în serie ale unor agenţii de turism. Medvedev a arătat că nouă agenţii de turism şi-au încetat activitatea în numai două luni şi 23.000 de turişti au rămas blocaţi în străinătate şi au fost repatriaţi cu ajutorul unui fond special, fără a mai lua în calcul şi turiştii care au revenit în ţară pe cont propriu. Premierul a cerut pedepsirea celor responsabili, dar şi întărirea reglementărilor din sectorul turismului şi a mecanismului de asigurări faţă de astfel de evenimente.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO