Business Internaţional

O navă de croazieră nu poate acosta, din cauza unui pasager suspectat de contact cu virusul Ebola

O navă de croazieră nu poate acosta, din cauza unui...

Autor: Oana Stupinean

17.10.2014, 16:51 837

Mii de pasageri sunt blocaţi la bordul vasului de croazieră Carnival Magic, după ce un pasager al navei este suspectat că ar fi intrat în contact cu liberianul Thomas Eric Duncan, prima “victimă” a virusului Ebola, scrie Business Insider.

Centrul de Prevenire şi Control al Bolilor din SUA a avertizat miercuri personalul vasului de croazieră că o persoană aflată la bordul navei a lucrat în laboratorul spitalului unde Duncan a fost tratat, potrivit ziarului USA Today.

Angajatul, nu a avut contact direct cu Duncan, nu are febră şi nici nu dă semne că ar fi infectat cu virusul Ebola, însă este izolat împreună cu soţia sa într-o cabină a navei de croazieră. 

“Angajatul nu a manifestat nicio clipă simptome sau semne ale infecţiei, la 19 zile de când a lucrat în laborator”, potrivit personalului de pe vasul Carnival. 

Chiar dacă riscul ca angajatul să fie infectat cu virusul Ebola este scăzut, Guvernul Belize, ţară aflată în Marea Caraibelor nu permite vasului să acosteze, potrivit The Washington Post.

“Virusul Ebola poate fi răspândit doar de pacienţii care au simptomele specifice virusului Ebola, astfel Guvernul SUA a subliniat riscul scăzut în acest caz. Conducerea din statul Belize a cerut asistenţă în evacuarea pasagerilor prin aeroportul din Belize, Philip Goldson”, au declarat oficialii Guvernului SUA.

Duncan a decedat pe 8 octombrie. De atunci alţi doi angajaţi ai spitalului din Texas, Amber Vinson şi Nina Pham au fost diagnosticaţi cu virusul Ebola.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO