Business Internaţional

O nemţoaică va deveni prima femeie în consiliul director al BCE

O nemţoaică va deveni prima femeie în consiliul...

Autor: Anca Dumitrescu

21.01.2014, 17:10 80

Germana Sabine Lautenschlager va deveni pe 27 ianuarie unul dintre cei şase membri ai consiliului director al Băncii Centrale Europene (BCE) şi prima femeie care va ocupa un astfel de post, după ce a obţinut marţi acordul Consiliului Uniunii Europene, reprezentant al statelor membre.

Lautenschlager îl va succeda, pentru un mandat unic de opt ani, pe compatriotul său Jorg Asmussen, care a demisionat în această lună pentru a face parte din guvernul german, relatează AFP.

Numirea Sabinei Lautenschlager, la recomandarea BCE, a fost deja susţinută, printr-un vot consultativ, de Parlamentul European, care se exprimase deja pentru angajarea unor femei în structurile acestei instituţii.

Sabine Lautenschlager, 49 de ani, se ocupa, în cadrul băncii centrale germane, Bundesbank, de supravegherea instituţiilor de credit.

În timpul audierilor în comisia economică a Parlamentului European, Lautenschlager s-a declarat în favoarea unei politici monetare ortodoxe, ea arătând că principalul obiectiv al BCE este asigurarea stabilităţii preţurilor. Ea a apreciat totodată că menţinerea dobânzilor la un nivel scăzut o perioadă lungă de timp nu este lipsită de riscuri.

BCE a redus în noiembrie dobânda cheie la minimul record de 0,25%, pentru susţinerea economiei zonei euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels