Business Internaţional

Obama pune şef al SEC un fost procuror cu experienţă în lupta cu mafia

Obama pune şef al SEC un fost procuror cu experienţă...

Autor: Roxana Pricop

24.01.2013, 19:17 389

Preşedintele american Barack Obama ar urma să o numească pe Mary Jo White, fost procuror federal, la conducerea Securities Exchange Commission (SEC), autoritatea de supraveghere a pieţei de capital din SUA, scrie Financial Times citând surse de la Casa Albă.

SEC supraveghează cele mari burse din lume NYSE şi NASDAQ unde se tranzacţionează peste cinci mii de companii cu o capitalizare totală de 18.000 de miliarde de dolari.

Mary Jo White a lucrat timp de aproape nouă ani ca avocat în Manhattan, unde a câştigat o bună reputaţie ducând procese împotriva evaziunii şi terorismului internaţional. Ea a fost prima femeie care a deţinut o astfel de funcţie, devenind unul dintre cei mai reputaţi avocaţi din districtul de sud al New York-ului, mai scrie Financial Times. Ea a mai lucrat anterior şi ca director în cadrul bursei americane NASDAQ.

Printre cazurile de care s-a ocupat White de-a lungul carierei a fost cel al atentatului din 1992 de la World Trade Center şi al condamnării lui John Gotti, şeful familiei Gambino, una dintre cele mai temute organizaţii de crimă organizată.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO