Business Internaţional

Obama şi May au discutat despre viitorul "relaţiei speciale" între SUA şi Marea Britanie după Brexit

Obama şi May au discutat despre viitorul "relaţiei...

Autor: Mircea Olteanu

04.09.2016, 12:59 458

Cei doi lideri au discutat cu ocazia Summitului G20 din China, aceasta fiind pentru prima dată când premierul britanic Theresa May se întâlneşte cu preşedintele american.

Obama a declarat că, în opinia sa, prioritatea Marii Britanii este "să-şi dea seama ce însemană Brexitul în ceea ce priveşte Europa," şi a promis că va colabora cu May pentru a evita "efectele adverse" asupra relaţiei comerciale dintre cele două state.

Liderul de la Casa Albă a mai adăugat că Marea Britanie va avea de aşteptat până când Statele Unite va intra în negocieri pentru un nou tratat comercial, separat, cu Regatul Unit. Obama a precizat că prioritatea Washingtonului este de a finaliza tratatele comerciale cu Uniunea Europeană şi statele din zona Asia-Pacific.

Prim-ministrul britanic Theresa May a declarat că intenţionează să profite de oportunităţile economice pe care Marea Britanie le va căuta în afara UE, reiterând faptul că "Brexit înseamnă într-adevăr Brexit" şi că nu va exista "vreo încercare de a ieşi din asta."

Într-un interviu acordat înainte de plecarea în China, May a avertizat că Marea Britanie se va confrunta cu unele "momente dificile" în perioada procesului de ieşire din UE, în pofida unor ştiri economice recente încurajatoare.

Cu toate acestea, premierul a afirmat că Londra va termina cu succes procesul de ieşire din Blocul comunitar şi va găsi oportunităţi economice şi în afara UE.

Theresa May a mai negat ipoteza convocării alegerilor anticipate, subliniind că Marea Britanie are nevoie stabilitate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24