Business Internaţional

Obama va vizita scena incidentului armat din Dallas, la începutul săptămânii viitoare

Obama va vizita scena incidentului armat din Dallas, la...

Autor: Mediafax

09.07.2016, 11:57 58

Preşedintele Barack Obama, care se află în Europa, unde participă la summitul NATO de la Varşovia, urmează să revină mai grabnic în SUA, pentru a vizita scena incidentului armat din Dallas, în urma căruia au murit cinci ofiţeri de poliţie, împuşcaţi de un veteran american de culoare, a anunţat Casa Albă.

Mii de persoane au ieşit şi vineri, în mai multe oraşe din SUA, pentru a protesta împotriva brutalităţii poliţiei, după ce doi bărbaţi de culoare au fost împuşcaţi mortal de poliţie la începutul acestei săptămâni.

Protestatarii au blocat mai multe străzi din New York, Atlanta si Philadelphia, iar manifestaţii de amploare au avut loc şi în San Francisco si Phoenix.

Nu au existat incidente grave, însă la Phoenix, poliţia a intervenit împotriva protestatarilor, după ce unii dintre aceştia au aruncat cu pietre spre forţele de ordine, a anunţat presa locală.

Cea mai mare demonstraţie se pare că a fost cea de la Atlanta, unde mii de persoane au protestat împotriva brutalităţii poliţiei faţă de persoanele de culoare. Primarul Atlanta Kasim Reed a anunţat că mitingul a fost în mare parte paşnic, totuşi au fost arestate aproximativ 10 de persoane.

Protestele de vineri au avut loc a doua zi după ce un veteran militar al războiului din Afganistan a împuşcat mortal cinci ofiţeri de poliţie în timpul protestelor similare de la Dallas.

Protestele împotriva utilizării forţei letale de către poliţie în cazurile în care sunt implicaţi afro-americani au fost declanşate de moartea a două persoane de culoare, Philando Castilia din Minnesota si Alton Sterling in Louisiana, ambele decedate în urma intervenţiei poliţiei.

Philando Castilia a fost împuşcat mortal miercuri în St Paul, în timp ce Alton Sterling ucis de poliţie o zi mai devreme, în Baton Rouge.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24