Business Internaţional

Oficial al SUA: Rusia a lansat mai mult de 480 de rachete asupra Ucrainei de la începutul invaziei

Oficial al SUA: Rusia a lansat mai mult de 480 de rachete...

Autor: Mediafax

03.03.2022, 19:19 835

Rusia a lansat "peste 480" de rachete de "toate mărimile şi de toate tipurile" asupra Ucrainei de la începutul invaziei lor în Ucraina, a declarat joi un înalt oficial american din domeniul apărării, citat de CNN.

Invazia se află în cea de-a opta zi.

"Mai mult de 230" din cele 480 de rachete „provin din interiorul Ucrainei", a precizat oficialul. "Ei au sisteme mobile, le deplasează în interiorul ţării", a adăugat oficialul.

Aproximativ 160 de rachete au venit din Rusia şi aproximativ 70 au fost lansate din Belarus, iar un număr foarte mic - mai puţin de 10 - au fost trase din Marea Neagră, a adăugat oficialul.

În timp ce spaţiul aerian deasupra Ucrainei "rămâne contestat", SUA apreciază că "sistemele de apărare antiaeriană şi antirachetă ucrainene rămân intacte" şi "rămân eficiente", a precizat oficialul.

"Ei continuă să fie capabili să îşi piloteze avioanele şi să utilizeze mijloace de apărare aeriană", a adăugat oficialul.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO