Business Internaţional

Oficial ucrainean: Peste 300 de morţi în urma prăbuşirii avionului, inclusiv 23 de americani

Oficial ucrainean: Peste 300 de morţi în urma...

Autor: Mihai Draghici

17.07.2014, 21:09 181

 Peste 300 de persoane au murit în urma prăbuşirii avionului de pasageri malaysian în estul Ucrainei, printre victime fiind 23 de cetăţeni americani, afirmă un oficial din Ministerul ucrainean de Interne.

"Avionul a fost doborât de ruşi. Sunt peste 300 de morţi, inclusiv 23 de cetăţeni americani", a declarat Zorian Şkiryak, consilier în Ministerul ucrainean de Interne.

Ministerul francez de Interne a anunţat că cel puţin patru cetăţeni francezi se aflau la bordul avionului prăbuşit în estul Ucrainei.

Avionul de pasageri al companiei Malaysia Airlines care zbura de la Amsterdam spre Kuala Lumpur şi avea la bord 295 de persoane s-a prăbuşit joi în regiunea ucraineană Doneţk. Cursa MH17 a dispărut de pe radare în estul Ucrainei şi s-a prăbuşit în apropierea oraşului Şahtarsk, în regiunea separatistă Doneţk.

Prăbuşirea avionului malaysian în estul Ucrainei este "un act terorist", a declarat preşedintele Petro Poroşenko, referindu-se la presupusa implicare a insurgenţilor proruşi în acest incident.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO