Business Internaţional

Oligarhul rus Oleg Deripaska revine în acţionariatul constructorului austriac Strabag

Oligarhul rus Oleg Deripaska revine în acţionariatul constructorului austriac Strabag

Magnatul rus Oleg Deripaska a fost nevoit să îşi vândă participaţia la Strabag anul trecut din cauza problemelor financiare

Autor: Andreea Mioara Neferu

08.11.2010, 23:25 231

Magnatul rus Oleg Deripaska a decis să răscumpere 17% dinacţiunile companiei austriece de construcţii Strabag, pentru sumade 373 de milioane de euro, scrie agenţia de presă Thomson Reuters.Pachetul care a revenit în mâinile lui Deripaska a fost vândut deacesta anul trecut.

Acţionarii Strabag au convenit de asemenea să-i oferemiliardarului rus opţiunea de a răscumpăra încă 8% din titlurilecompaniei până în 2014.

"Vedem implicarea în cadrul Strabag ca pe o investiţiestrategică pe termen lung, ca pe un parteneriat real care are cascop îmbunătăţirea poziţiei companiei în beneficiul tuturoracţionarilor", a declarat Andrei Elinson, director executiv adjunctîn cadrul Basic Elements, companie deţinută de Deripaska.

Strabag a anunţat că va depune un avans de 70 de milioane deeuro pentru o participaţie de 26% în cadrul Transstroy, companierusească de construcţii rutiere ce face parte din grupul BasicElement. Jucătorul austriac de pe piaţa construcţiilor a anunţat căva trece însă ceva timp înainte să se ajungă la un acord cu privirela un preţ definitiv de achiziţie.

Strabag urma să semneze ieri un acord de principiu cu o altăcompanie de construcţii din grupul Basic Element, Glavstroy,privind realizarea satului olimpic de la Soci, unde se vordesfăşura în anul 2014 Jocurile Olimpice de Iarnă. Potrivit acestuiacord, Strabag ar urma să construiască locuinţe şi hoteluri la Sociînainte de 2014. Compania Strabag este prezentă şi pe piaţa dinRomânia, unde pe lângă proiectele din sectorul construcţiilorcontrolează şi cel mai mare hotel de cinci stele de pe piaţalocală.

Astfel, hotelul JW Marriott din Bucureşti, care face parte dinlanţul american Marriott International, este controlat deSocietatea Companiilor Hoteliere Grand, în cadrul căreia Strabagdeţine pachetul majoritar de acţiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO