Business Internaţional

Omul care a făcut din Nintendo un gigant în industria jocurilor video a murit la 85 de ani

Omul care a făcut din Nintendo un gigant în industria...

Autor: Ştefan Stan

19.09.2013, 16:49 820

Fostul preşedinte al Nintendo, Hiroshi Yamauchi, omul care a transformat compania japoneză de la o mică afacere de familie la un gigant al jocurilor, a murit joi, la vârsta de 85 de ani, scrie Financial Times.

Yamauchi s-a alăturat Nintedo, afacere care aparţinea familiei sale, în anul 1949, când compania încă producea cărţi de joc.

Nintendo a fost fondată în anul 1889, ca o afacere de familie care producea cărţi de joc. Sub supravegherea lui Yamauchi, Nintendo a făcut trecerea de la producţia manuală a cărţilor de joc la producţia de masă, şi ulterior către producţia de jocuri şi console video. În 1975, Nintendo deja vindea jocuri video în Japonia.

Yamauchi a deţinut preşedinţia companiei până în 2002. El avea o participaţie 10% din acţiunile companiei.
În prezent, Nintendo se confruntă cu o concureţă tot mai puternică din partea tabletelor şi smartphone-urilor, precum şi din partea rivalilor Sony şi Microsoft.

Moartea lui Yamauchi urmează la scurt timp după cea a unui alt important om de afaceri japonez, Eiji Toyoda, fondatorul constructorului auto Toyota.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO