Business Internaţional

Organizaţia teroristă Stat Islamic revendică atentatul de la Istanbul

Organizaţia teroristă Stat Islamic revendică atentatul...

Autor: Mihai Draghici

02.01.2017, 11:23 52

"Reţeaua teroristă Stat Islamic revendică atentatul comis de Revelion într-un club de noapte din Istanbul, în Turcia", a transmis Institutul SITE luni dimineaţă.

"Un soldat al Califatului a comis atacul", a anunţat organizaţia teroristă sunnită într-un comunicat postat pe site-ul propriei agenţii de ştiri, Amaq, scrie publicaţia germană Süddeutsche Zeitung.

Organizaţia teroristă sunnită, care ocupă teritorii în Siria şi în Irak, unde a proclamat un "califat", a lansat un apel la comiterea de noi atacuri în Turcia, a transmis, prin Twitter, Rita Katz, directorul Institutului american SITE, care monitorizează site-urile islamiste.

Autorităţile turce îl caută activ pe auorul atacului armat comis de Revelion în Clubul de noapte Reina, situat pe malul Bosforului. Conform autorităţilor turce, teroristul care a ucis 39 de persoane şi a rănit alte 70 este din Uzbekistan sau Kîrgîzstan. Douăzeci şi cinci dintre victimele atentatului din club sunt cetăţeni străini, din Israel, India, Liban, Franţa, Tunisia, Belgia, Kuwait şi Canada.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO