Business Internaţional

Organizaţiile britanice, îndemnate să îşi consolideze apărarea cibernetică pe fondul războiului

Organizaţiile britanice, îndemnate să îşi...

Autor: Laura Buciu

27.08.2022, 19:31 29

Organizaţiile britanice au fost îndemnate să îşi consolideze apărarea cibernetică pentru a se pregăti pentru o perioadă prelungită de „ameninţare majoră” din cauza războiului din Ucraina.

Centrul Naţional de Securitate Cibernetică (National Cyber Security Centre - NCSC) a publicat îndrumările împreună cu sfaturi pentru a ajuta companiile să îşi consolideze apărarea.

„Încă de la începutul conflictului din Ucraina, am cerut organizaţiilor să îşi consolideze apărarea cibernetică pentru a contribui la menţinerea securităţii Regatului Unit, iar multe dintre ele au făcut acest lucru”, a declarat Paul Maddinson, directorul NCSC pentru rezilienţă şi strategie naţională.

„Dar acum este clar că ne aflăm în această situaţie pe termen lung şi este vital ca organizaţiile să îşi sprijine personalul în această perioadă solicitantă de ameninţare cibernetică majoră”.

În cea mai recentă evaluare a sa, NCSC a îndemnat, de asemenea, companiile să „nu lase garda jos” şi să se pregătească pentru rezilienţa pe termen mai lung.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO