Business Internaţional

Organul de gestionare a adreselor de Internet avertizează despre atacurile la infrastructura reţelei

Organul de gestionare a adreselor de Internet...

Autor: Marinela Sarbu

23.02.2019, 11:41 225

Organismul de gestionare a adreselor de Internet ICANN avertizează în legătură cu atacurile cibernetice la scară largă asupra infrastructurii reţelei prin manipularea adreselor paginilor web, relatează site-ul newsbeezer.com. 

ICANN avertizează că până acum hackeri necunoscuţi ar fi schimbat adresele unui număr mare de site-uri web pentru a accesa datele. Astfel sunt afectate guvernele, serviciile de informaţii şi companiile din Europa şi Orientul Mijlociu.

Corporaţia Internet pentru Nume şi Numere Alocate (ICANN) a anunţat că există un "risc continuu şi semnificativ" pentru componentele cheie ale infrastructurii bazate pe web, în ​​urma unei întâlniri de urgenţă care a avut loc vineri.

Mai exact, atacatorii necunoscuţi anterior ar fi schimbat adresele site-urilor web, printre altele, pentru a obţine informaţii personale de la utilizatori, a transmis ICANN. Deşi atacurile ar putea data de dinainte de 2017, acestea au generat îngrijorări considerabile în rândul specialiştilor în domeniul securităţii pe Internet în ultimele săptămâni. Ca urmare, a fost convocată întâlnirea de urgenţă.

Luna trecută, autorităţile americane au avertizat împotriva atacurilor asupra sistemului de adrese ale site-urilor web. "Acest lucru este similar cu cineva situat la oficiul poştal deasupra adresei, verificându-vă scrisorile şi apoi aruncându-le în cutia poştală", a informat Departamentul pentru Securitate Internă. "Multe lucruri dăunătoare v-ar putea fi făcute dvs (sau expeditorilor), în funcţie de conţinutul postului.", a adăugat departamentul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO