Business Internaţional

Orkla preia un producator rus de ciocolata

23.12.2004, 00:00 12



Grupul norvegian Orkla si-a extins activitatea pe piata ruseasca dupa ce a anuntat, miercuri, ca a achizitionat unul dintre principalii producatori locali de dulciuri, SladCo, valoarea tranzactiei nefiind facuta publica.



Potrivit grupului norvegian, SladCo are o cota de piata de 9%, iar gama sa de produse include, printre altele, ciocolata, biscuiti si napolitane.



Compania ruseasca, care are circa 4.000 de angajati, mizeaza in acest an pe o cifra de afaceri de aproximativ 160 de milioane de dolari.



"Aceasta investitie face parte din programul strategic de extindere pe termen lung a grupului Orkla pe pietele din Rusia si Ucraina", a spus directorul companiei pentru cele doua tari, Haakon Andersen.



Actionarii principali ai SladCo au fost, pana in prezent, diferite fonduri de investitii, detinute de una dintre cele mai importante firme rusesti de administrare a activelor, Baring Vostok Capital Partners.



"Toate partile implicate in respectiva tranzactie au fost de acord sa nu faca publica valoarea achizitiei" au declarat reprezentantii Baring Vostok Capital Partners.



Orkla Foods este prezenta si pe piata romaneasca incepand cu august 2002, cand a cumparat intregul pachet de actiuni al firmei Topway Foods International. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels