Business Internaţional

OTE a raportat pierderi de 541 mil. euro

05.12.2005, 19:11 8

Operatorul elen de telecomunicatii Hellenic Telecommunications Organization (OTE) a declarat ca pierderile nete de peste 500 de milioane de euro inregistrate in cel de-al treilea trimestru sunt cauzate de cheltuielile de restructurare.

Compania a tinut sa sublinieze faptul ca divizia de telefonie mobila precum si operatiunile de comunicatie fixa derulate in Romania, prin RomTelecom, sunt cele care au sustinut profitul, relateaza The Wall Street Journal Europe.

OTE a inregistrat o pierdere neta de 541 de milioane de euro (641 de milioane de dolari), generata de o cheltuiala de 912,9 milioane de euro pentru acoperirea costurilor efectuate cu ocazia programului de concedieri. Acest program s-a initiat pentru efectuarea de disponibilizari voluntare contra unei sume platite de companie. Anul trecut, OTE reusea sa obtina un profit net de 19,3 milioane de euro.

Fara aceste cheltuieli, operatorul elen declara ca ar fi atins un profit net de 131,6 milioane de euro, pe fondul performantelor bune inregistrate de Cosmote, divizia de telefonie mobila si RomTelecom. Veniturile totale ale grecilor au crescut cu 3%, pana la 1,41 miliarde de euro. roxana.petrescu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO