Business Internaţional

Parlamentul german a aprobat planul de creştere a resurselor fondului de urgenţă destinat zonei euro

Autor: Marius Oncu

26.10.2011, 17:28 196

Parlamentul german a votat pentru susţinerea planurilor de a creşte capacitatea financiară a Facilităţii Europene pentru Stabilitate Financiară, fond de urgenţă destinat ţărilor din zona euro, în prezent de 440 miliarde de euro, potrivit cotidianului britanic Financial Times.

Planurile de suplimentare a resurselor fondului de urgenţă destinat ţărilor din zona euro au beneficiat de susţinerea a 503 parlamentari, în timp ce 89 au votat împotrivă.

Cancelarul Angela Merkel avea nevoie de acordul Parlamentului înainte de a negocia la Bruxelles, la summit-ul liderilor europeni, creşterea capacităţii financiare a fondului.

Doar un singur partid, de stânga, a votat pe ansamblu împotrivă, notează Financial Times, însă prezentarea ulterioară a votului detaliat va evidenţia câţi parlamentari din coaliţia care susţine executivul german nu au sprijinit propunerile.

Aprobarea de către Parlament era anticipată de analişti, după ce Merkel s-a înţeles asupra propunerilor discutate în legislativ cu partidele de opoziţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO