Business Internaţional

Parlamentul italian decide astăzi: austeritate sau intrarea în criza datoriilor?

Parlamentul italian decide astăzi: austeritate sau intrarea în criza datoriilor?

Autor: Adrian Voicu

14.09.2011, 10:21 442

Planul de austeritate elaborat de premierul italian Silvio Berlusconi, de 54 miliarde de euro, ar putea fi aprobat astăzi de parlament, în încercarea Italiei de a evita extinderea crizei datoriilor, informează Bloomberg.

Camera Deputaţilor va susţine astăzi un vot de încredere asupra pachetului de măsuri, la o zi după o licitaţie de vânzare de obligaţiuni s-a realizat la dobânzi mai mari. Trezoreria a vândut ieri obligaţiuni în valoare de 3,9 miliarde de euro pe cinci ani la un randament de 5,6%, în creştere de la 4,93%, randament stabilit la o licitaţie din 14 iulie.

Legislatorii se vor întâlni astăzi pentru a discuta asupra programului prin care speră să îşi stabilizeze bugetul până în 2013.

Votul vine de asemenea după ce ieri cancelarul german Angela Merkel a atenţionat că o "insolvenţă controlată" a Greciei va continua să afecteze pieţele deja speriate de perspectiva intrării in default.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO