Business Internaţional

Patronul media Conrad Black a fost gasit vinovat

16.07.2007, 18:58 12

Mogulul media canadian Conrad Black a fost gasit vinovat pentru trei capete de acuzare de frauda si unul de obstructionare a justitiei, riscand o pedeapsa de pana la 35 de ani de inchisoare.
El a fost achitat de alte noua capete de acuzare, printre care si unul de escrocherie. Este de asteptat ca Black sa faca apel, iar pe intreaga durata a procesului acesta va putea ramane in libertate platind cautiune.
Verdictul a venit la mai bine de patru luni de cand Black, impreuna cu alti trei asociati ai lui, au fost acuzati ca in 2005 au delapidat mai mult de 80 mil. dolari de la Hollinger International, companie controlata de Black. Prin Hollinger International, Black controla un veritabil imperiu media printre care se numarau The Daily Telegraph, The Jerusalem Post si The Chicago Sun-Times. Acuzarea a aratat ca in perioada 1998 - 2001 au avut loc mai multe tranzactii, in valoare de 60 mil. dolari, prin care Hollinger International a vandut mai multe ziare locale, printre care si The National Post, iar banii de pe urma tranzactiilor au intrat in buzunarele lui Black si ai asociatilor lui.
Black nu a depus marturie in apararea sa, insa a tinut sa precizeze ca este victima unui complot al fostilor directori ai Hollinger International.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO