Business Internaţional

Penelope Fillon,soţia candidatului conservator la preşedinţia Franţei,incuplată pentru complicitate

Penelope Fillon,soţia candidatului conservator la...

Autor: Mircea Olteanu

29.03.2017, 09:28 38

Penelope Fillon a fost audiată de magistraţii francezi timp de mai multe ore în cursul zilei de marţi.

Ea a fost pusă sub acuzare pentru complicitate la deturnarea de fonduri publice, însă există suspiciuni că Penelope Fillon ar mai fi avut un loc de muncă fictiv la o publicaţie literară condusă de un prieten de familie.

Francois Fillon a fost inculpat pe data 14 martie pentru deturnare de fonduri publice, în investigaţia privind angajarea fictivă a unor rude apropiate ca asistenţi, iar ulterior ancheta a fost extinsă la suspiciuni de escrocherie agravată, fals şi uz de fals.

Francois şi Penelope Fillon resping categoric acuzaţiile, politicianul acuzând-l pe preşedintele francez Francois Hollande că ar fi orchestrat scurgerea de informaţii către presă despre ancheta ce îl vizează, cu scopul discreditării sale.

Considerat la un moment dat favorit în sondajele de opinie privind cursa prezidenţială, şansele lui Fillon de a fi ales în fruntea Franţei s-au prăbuşit în urma scandalului privind angajarea fictivă a unor rude apropiate ca asistenţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24